Forsyningsforhold
Lokalplanområdet ligger inden for et fjernvarmeforsynet område. Fjernvarmeforsyningen varetages af E.ON. Tilslutningspligten til fjernvarme fastsat i lokalplan 007 fastholdes uagtet vedtagelsen af dette tillæg til lokalplanen.
Vandforsyningen inden for lokalplanområdet varetages af Novafos.
Butikscenterets parkeringshus er etableret med 755 parkeringspladser. Etableringen af boliger på øverste dæk i parkeringshuset vil betyde, at ca. 200 parkeringspladser nedlægges på parkeringshusets etage 4, hvor boligerne skal ligge og ca. 9 parkeringspladser på etage 1 i parkeringshuset for at gøre plads til affaldshåndtering og cykelparkering.
Ved at fjerne parkeringspladser i parkeringshuset nedsættes de dagsture, der kan ske til butikscenteret, da der er færre parkeringspladser til handlende i butikscenteret.
Lokalplantillægget giver mulighed for en mindre forøgelse af boliger i bymidten, hvor kommunen vurderer, at vejkapaciteten er god.
Lokalplantillægget medfører således ingen væsentlige ændringer i forhold til det eksisterende trafikmønster og trafikmængden i området.
Parkeringsforhold i Frederikssund bymidte og butikscenteret
Parkeringsanalysen for Frederikssund Bymidte, udarbejdet i 2022, viser et stort overskud af parkeringspladser i butikscenterets parkeringshus og selv når der er flest, der benytter parkeringen i parkeringshuset, er belægningen kun på højest 50 %. Dette betyder, at når der er flest, der benytter parkeringen i parkeringshuset, er der stadig 377 ledige parkeringspladser. Etablering af boligerne, som dette lokalplantillæg muliggør, kræver nedlæggelse af 213 parkeringspladser. Dvs. at ved etablering af boliger på øverste dæk vil der fortsat være et overskud på 165 parkeringspladser, når der er flest, der benytter parkeringen i parkeringshuset.
Parkeringshuset rummer 791 parkeringspladser. Med nedlægges af 213 parkeringspladser vil parkeringshuset fremadrettet rumme 578 parkeringspladser. Jf. parkeringsnormer i temalokalplan 055 vil eksisterende boliger (34 stk.) på butikscenteret kræve 21 parkeringspladser. De nye boliger (ca. 55 stk.) på parkeringshuset vil kræve 33 parkeringspladser. Butikscenteret med byggerettet på 26.000 m2 vil kræve 520 parkeringspladser. Bestemmelser om parkering i temalokalplan 055 kan overholdes.
Der reserveres et areal til fælles affaldshåndtering til boligerne på parkeringshuset, som muliggøres med dette lokalplantillæg. Arealet til fælles affaldshåndtering er vist på kortbilag 4. Boligerne inden for delområde 3 må benytte sig af den fælles affaldsløsning, der er vist på kortbilag 4. De nærmere regler for opsamlingsmateriel og adgangsveje fremgår af kommunens gældende affaldsregulativ.
Veje og vendepladser skal dimensioneres til renovationsvogne.
Tilladelser fra andre myndigheder
En lokalplan sætter rammerne for et områdes anvendelse og udvikling, men en lokalplan er ikke i sig selv en tilladelse eller godkendelse. Det kan være nødvendigt at søge om tilladelse eller godkendelser fra relevante myndigheder inden dit projekt kan realiseres. Kontakt kommunen for at finde ud af, om dit projekt kræver myndighedsbehandling.
Området omfattet af lokalplantillægget er kortlagt som forurenet på vidensniveau 2 i henhold til jordforureningsloven. Ændring af det kortlagte areals anvendelse til en mere følsom anvendelse kræver derfor en tilladelse efter § 8 i jordforureningsloven.
Hvis der konstateres jordforurening under byggeprocessen, skal arbejdet standses, og kommunen skal kontaktes. Kommunen orienterer Region Hovedstaden, som er myndighed på området. De vurderer, om området skal kortlægges som forurenet, eller om der skal foretages andre tiltag, før arbejdet kan fortsætte. Region Hovedstaden orienterer Frederikssund Kommune om sin afgørelse. Arbejdet må først fortsætte, når kommunen har meddelt, at det må genoptages.
Der er anmeldepligt ved flytning af jord i områder, der er kortlagt som forurenet. Anmeldepligten betyder, at det skal anmeldes til kommunen.