Forsyning, eksisterende funktioner og tilladelser

Forsyningsforhold

Lokalplanområdet ligger indenfor et naturgasforsynet område. Der er ikke pligt til at tilslutte sig den kollektive varmeforsyning. Der er mulighed for at etablere individuelle løsninger i form af varmepumper, herunder jordvarme og solenergianlæg. Jordvarmeanlæg kan etableres med vertikale eller horisontale slanger. Eventuelle varmepumper skal af støjmæssige hensyn orienteres væk fra nabobebyggelser og afskærmes, så de vejledende støjgrænser kan overholdes.

I Frederikssund Kommunes Strategisk Energi- og Varmeplan 2022 er det område som lokalplanen omfatter udpeget som potentielt fjernvarmeområde. Det betyder at Frederikssund Kommune arbejder for, at der udarbejdes et varmeprojekt for fjernvarme for området. En kollektiv løsning for fjernvarme kan blive en mulighed i området, såfremt der kan godkendes et varmeprojekt med positiv samfundsøkonomi.

Vandforsyningen indenfor lokalplanområdet varetages af Novafos.

Området er omfattet af Spildevandsplanen, ligger inden for opland 214 og skal separatkloakeres. Ved ny bebyggelse skal det interne kloaksystem i planområdet derfor udføres som separatkloakeret.


Spildevandsplanen fastsætter afløbskoefficienten for områder med tæt-lav boligbebyggelse til maks. 0,35, hvilket svarer til en befæstelsesgrad på 35 %. Hvis befæstelsesgraden overskrides, skal overskydende regnvandsmængder (tag- og overfladevand) nedsives på egen grund og/eller tilbageholdes/forsinkes, før det ledes til regnvandskloak. Tag- og overfladevandet kan ikke tilsluttes den offentlige regnvandskloak, før Novafos har opnået den nødvendige udledningstilladelse.

Nedsivnings i forbindelse med overholdelse af afløbskoefficienten kræver en tilladelse fra spildevandsmyndigheden. Dette er også hvis der skal ske nedsivning gennem den permeable belægning.

Lokalplanen er i overensstemmelse med kommunens gældende spildevandsplan/tillæg til Spildevandsplanen. Det er den til enhver tid gældende spildevandsplan for området, der bestemmer, hvordan spildevand og overfladevand skal håndteres inden for lokalplanområdet.

Læs mere om Spildevandsplanen på kommunens hjemmeside. www.frederikssund.dk

Forhold til eksisterende funktioner

Lokalplanen giver mulighed for en mindre forøgelse af boliger i et eksisterende boligområde, hvor vejkapaciteten vurderes af være god og der ikke er væsentlig trafikstøj.

Lokalplanen medfører således ingen væsentlige ændringer i forhold til det eksisterende trafikmønster, trafikmængden eller støj i området. 

Tilladelser fra andre myndigheder

En lokalplan sætter rammerne for et områdes anvendelse og udvikling, men en lokalplan er ikke i sig selv en tilladelse eller godkendelse. Det kan være nødvendigt at søge om tilladelse eller godkendelser fra relevante myndigheder inden dit projekt kan realiseres. Kontakt kommunen for at finde ud af, om dit projekt kræver myndighedsbehandling.

Lokalplanområdet er ikke kortlagt som forurenet i henhold til jordforureningsloven. Området ligger dog inden for områdeklassificeringen. Områdeklassificeringen omfatter de områder, hvor jorden kan være lettere forurenet. Som udgangspunkt er al jord inden for byzone klassificeret som muligt forurenet.

I tilfælde af, at der konstateres jordforurening under byggeprocessen, skal arbejdet standses og kommunen skal kontaktes. Kommunen orienterer Region Hovedstaden, som er myndighed på området. De vurderer om området skal kortlægges som forurenet, eller der skal foretages andre tiltag før arbejdet kan fortsætte. Region Hovedstaden orienterer Frederikssund Kommune om sin afgørelse. Arbejdet må først fortsætte, når kommunen har meddelt, at det må genoptages.

Der er anmeldepligt ved flytning af jord i områder, der er områdeklassificeret. Anmeldepligten betyder, at jordflytning skal anmeldes til kommunen.