Bekendtgørelse

Dato for bekendtgørelsen er den 12. september 2023.

Plan og Teknik har den 6. september 2023 endeligt vedtaget lokalplan 161 for bevaringsværdige bygninger på Færgeparken i Frederikssund.

Lokalplanen

Lokalplanens formål er at muliggøre, at området kan anvendes til blandet bolig og erhverv i de eksisterende bevaringsværdige bygninger. Lokalplanen sikrer, at de bevaringsværdige bygninger ikke bliver ombygget eller ændret på en måde, som ikke er i overensstemmelse med bevaringshensynet. Der må ikke opføres yderligere bebyggelse, bortset fra overdækninger til cykler, carporte og affaldsbeholdere. Lokalplanen indeholder også bestemmelser, som skal sikre, at der etableres opholdsarealer ved boligerne samt giver mulighed for en sti til Færgevej.

Resultat af offentlig høring

Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt fra den 6. juni 2023 til den 1. august 2023. Der er foretaget mindre ændringer ved den endelige vedtagelse af lokalplanen. Lokalplanen er suppleret med bestemmelser, der:

  • muliggør etablering af 3 tagvinduer (50x60cm) i bygning A i tagfladen, der vender mod gården
  • muliggør tagvinduer (50x80cm) i kombination med kviste i bygning C i tagfladen mod gården
  • sikrer, at den vestlige gangsti placeres minimum 2,5 m fra naboskel
  • sikrer, at gangstier får samme belægning og udføres på samme måde, som den eksisterende gangsti i områdets sydlige del.

Derudover er kortbilag 3 rettet, således, at princippet for gang- og cykelsti i den sydlige del af området fremgår af kortbilaget. Samlet set har høringen givet anledning til tekniske præciseringer og suppleringer i lokalplanforslaget, men ikke større ændringer.

Retsvirkning

Ved vedtagelse af lokalplan 161 for bevaringsværdige bygninger på Færgeparken i Frederikssund ophæves Lokalplan 43 Bolig-, erhvervs- og offentligt område på det tidligere sygehusområde og Klintegården fra 1987 delvist. Der må ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser, med mindre der forinden er meddelt dispensation.

Klagevejledning

Denne afgørelse kan påklages til Planklagenævnet. Du skal være opmærksom på, at det kun er retlige forhold, der kan påklages. Det vil sige, at du kan klage, hvis du for eksempel mener, at udformningen af lokalplanen ikke ligger indenfor Planlovens rammer.

Sådan klager du

Du klager via klageportalen, som du finder via borger.dk eller virk.dk. Du logger på klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Frederikssund Kommune via klageportalen.

I klageportalen sendes din klage automatisk først til Frederikssund Kommune. Hvis Frederikssund Kommune fastholder afgørelsen, sender Frederikssund Kommune klagen videre til behandling i nævnet via klageportalen. Du får besked om videresendelsen.

Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Planklagenævnet. Nævnet afgør herefter, om du kan fritages for at bruge klageportalen. Se betingelserne for at blive fritaget på Planklagenævnets hjemmeside.

Gebyr

Når du klager, skal du betale et klagegebyr. Gebyret er på 900,- kr. for privatpersoner og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.

Klagefrist

Klagen skal indgives inden 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.

Opsættende virkning

En klage over denne afgørelse har ikke opsættende virkning efter lovgivningen. Planklagenævnet kan træffe afgørelse om at fravige lovgivningens udgangspunkt i særlige tilfælde.

Du kan få mere information på Nævnenes Hus - www.naevneneshus.dk.