Forsyningsforhold
Lokalplanområdet ligger inden for et hidtil naturgasforsynet område.
I Frederikssund Kommunes Strategisk Energi- og Varmeplan 2022 er det område, som lokalplanen omfatter, udpeget som potentielt fjernvarmeområde. Det betyder, at Frederikssund Kommune arbejder for, at der udarbejdes et varmeprojekt for fjernvarme for området.
Der er ikke pligt til at tilslutte sig en kollektiv varmeforsyning. Der er mulighed for at etablere individuelle løsninger i form af varmepumper, herunder jordvarme og solenergianlæg. Jordvarmeanlæg kan etableres med vertikale eller horisontale slanger. Eventuelle varmepumper skal af støjmæssige hensyn orienteres væk fra nabobebyggelser og afskærmes, så de vejledende støjgrænser kan overholdes.
Vandforsyningen inden for lokalplanområdet varetages af Novafos.
Lokalplanen giver mulighed for en forøgelse af boliger i et eksisterende boligområde, hvor kommunen vurderer, at vejkapaciteten er god. Lokalplanen medfører således ingen væsentlige ændringer i forhold til det eksisterende trafikmønster og trafikmængden i området.
Boligerne inden for lokalplanområdet må benytte sig af en fælles affaldsløsning. Der reserveres et areal til fælles affaldshåndtering som vist på kortbilag 3. Affaldshåndteringen skal placeres ud til Lærkevej, således at fodgængere ledes bag om affaldsbeholdere via et fortov. Dette er for at undgå, at der skal kranes hen over fortov, ved afhentning af affald.
Veje og vendepladser skal dimensioneres til renovationsvogne. De nærmere regler for opsamlingsmateriel og adgangsveje fremgår af kommunens gældende affaldsregulativ.
Tilladelser fra andre myndigheder
En lokalplan sætter rammerne for et områdes anvendelse og udvikling, men en lokalplan er ikke i sig selv en tilladelse eller godkendelse. Det kan være nødvendigt at søge om tilladelse eller godkendelser fra relevante myndigheder inden dit projekt kan realiseres. Kontakt kommunen for at finde ud af, om dit projekt kræver myndighedsbehandling.
Området omfattet af lokalplanen er forureningskortlagt på vidensniveau 2. Bygge- og anlægsarbejde, samt ændret arealanvendelse, kræver en tilladelse efter § 8 i Jordforureningsloven.
Før man kan ændre ejendommens faktiske anvendelse til boliger, skal man have en tilladelse efter § 8 i Jordforureningsloven. En tilladelse efter § 8 kræver, at der er lavet en forureningsundersøgelse og en risikovurdering i forhold til den ønskede arealanvendelse. Der skal udtages jord-, poreluft- og grundvandsprøver ved de potentielle forureningskilder.
Hvis der konstateres jordforurening under byggeprocessen, skal arbejdet standses, og kommunen skal kontaktes. Kommunen orienterer Region Hovedstaden, som er myndighed på området. De vurderer, om området skal kortlægges som forurenet, eller om der skal foretages andre tiltag, før arbejdet kan fortsætte. Region Hovedstaden orienterer Frederikssund Kommune om sin afgørelse. Arbejdet må først fortsætte, når kommunen har meddelt, at det må genoptages.
Hele området er områdeklassificeret. Det betyder, at der er anmeldepligt i forhold til jordflytninger.